Rolstoel Pas Procedure - intakeRolstoel Pas Procedure

Double Perfomance hanteert een rolstoel pas procedure waarbij de gebruiker centraal staat. In 5 stappen wordt de meest optimale en ergonomisch juiste mobiliteits oplossing gerealiseerd: een rolstoel afgestemd op het gebruik, specifieke eisen en behoeften van de individuele gebruiker.

Stap 1) Intake: inventariseren van eisen en wensen

Een zorgvuldige analyse is de basis om juiste keuzes te maken voor het bouwen van jouw rolstoel. De aspecten gebruik, functioneren, beperkingen, mobiliteit, zitten, design en persoonlijke voorkeuren komen uitgebreid aan bod.

Stap 2) Matching

Rolstoel Pas Procedure - MatchingDe juiste match van de eisen en wensen met het daarbij behorende frame type en frame materiaal is essentieel voor optimaal functioneren. Hiervoor heeft Double Performance keuze uit 6 frameconcepten en 3 frame materialen, met elk een specifiek design en functionaliteit:

Frame concepten:

• 1) minimal
• 2) halfbox
• 3) mobility
• 4) performance
• 5) oversized
• 6) 3-wiel T

Frame materialen:

• chomolybdeen
• titanium
• aluminium

Wij adviseren je in het maken van de juiste keuzes hieruit. Om goed voorbereid te zijn is het handig om alvast de modellen in ons assortiment te bekijken.

Stap 3) Meten

Rolstoel Pas Procedure - MetenOnze meetprocedure is gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring met het aanmeten van “one-off” sport en ADL rolstoelen.

Ergonomisch Zit Systeem

Het doel is een zithouding te realiseren die het risico op houdingsgerelateerde klachten verkleint, vermoeidheid minimaliseert en waarmee je het meeste rendement uit je aandrijving haalt. Dit wordt bereikt met het door ons ontwikkelde Ergonomisch Zit Systeem (EZS). Het opmeten hiervan is een belangrijk onderdeel van de meetprocedure.

-> Lees meer over het Ergonomisch Zit Syteem

Ergonomie en expertise

Ons team van gemotiveerde en enthousiaste specialisten combineren de ervaringsdeskundigheid van gebruikers met hun expertise van rolstoelrijden, rolstoelzitten en ergonomie. Deze praktische en theoretische expertise wordt vertaald in de bouwwijze van je rolstoel.

-> Lees meer over Ergonomie en Expertise

Stap 4) Bouwen

Rolstoel Pas Procedure - BouwenElke rolstoel die we laten bouwen is uniek. Het is immers jouw stoel naar jouw lichaamsafmetingen, functionele mogelijkheden en persoonlijke wensen en eisen. Een unieke, technisch en ergonomisch hoogwaardige rolstoel.

Maatwerk

De betrokkenheid van de bouwers staat garant voor perfecte individuele rolstoelen. Daarom werken wij samen met een select aantal innovatieve, gespecialiseerde fabrikanten die 100% maatwerk leveren.

Proces

Vanuit onze meetgegevens wordt een productie tekening gemaakt van het frame en alle andere maatwerk delen zoals de bekleding en kledingbeschermers. Om de meest optimale stijfheid, sterkte en gewicht verhouding te bereiken wordt de constructie zorgvuldig berekend.

Vervolgens worden alle framebuizen op maat gemaakt en aan elkaar gelast. Daarna krijgt het frame de gewenste ‘finish’ en volgt de opbouw met alle andere componenten zoals de wielen, bekleding, kledingberschermers etc.

Stap 5) Afpassen

Rolstoel Pas Procedure - AfpassenEen belangrijk onderdeel is de afpassing van je rolstoel. Het is de ‘tuning’ van je rolstoel en zorgt voor de juiste ‘fit’, waardoor je er optimaal mee kunt presteren.

De zit- en rugbekleding worden naar jouw lichaamcontouren ingesteld en bij categorie 3 en 2 rolstoelen, fijn afstelling van de camberbarpositie (zwaartepunt instelling) en afstelling van de voetensteun (belangrijk voor stabiliteit en correcte drukverdeling).

Resultaat

Deze ergonomisch instellingen garanderen een zo laag mogelijke rolweerstand, optimaal draaivermogen, adequate aandrijving, correcte zit, drukverdeling en zitcomfort. Kortom, een rolstoel die goed rijd en goed zit.

Je eigen adviseur

De technisch-ergonomisch adviseur die de rolstoel heeft aangemeten, past deze ook af. Dit kan in onze showroom, maar ook op je werk, thuis of op je sportclub

Downloads

Overzicht Rolstoel Pas Procedure